Selekcije

Školica odbojke

dostupna svim polaznicima do trinaest godina. Uz stručni kadar i pod budnim okom trenera, deca rade lagane treninge i stručno koncipirane tematske vežbe kroz igru i zabavu, i korišćenje sportskog mobilijara i rekvizita. Poboljšavaju motoriku, logičko razmišljanje i orijentaciju. Usvajaju i nadgrađuju socijalne odnose.

Mlađe pionirke

uzrasta trinaest i četrnaest godina, prva je selekcija u koju se ulazi nakon Školice odbojke. Usavršavaju se tehnički elementi, upoznaju se sistemi igre, zone na terenu, osnovne pozicije igrača. Postupno se pripremaju za zvanične utakmice.

Pionirke

uzrast oko petnaest godina. Napredak u ovu selekciju, kao i za sve ostale, prvenstveno zavisi od stepena razvoja polaznika kao igrača i ličnosti. Moguće je da se mlađe odbojkašice našu u višoj selekciji kao i obrnuto. Ovo je dodatni motiv za napredak i razvoj igrača. Treninzi su usavršeni u odnosu na treninge mlađih, u smislu pripreme za dalji napredak putem tehničkih, fizičkih, teorijskih i psihičkih priprema za nove izazove.

Kadetkinje

selekcija šesnaest i sedamnaest godišnjakinja koje pokazuju potencijal za ozbiljnu takmičarsku ekipu. Kontinuirani dugogodišnji razvoj kroz složen tehničko-taktički ifizički zahtevan trening, prava je priprema za ulazak u prvi tim.

Juniorke

osamnaestogodišnjakinje koje su prošle sve prethodne selekcije. Okosnicu prvog tima Juniorki čine prekaljene igračice koje već imaju zavidno takmičarsko iskustvo i koje su na sve izazove odgovorile na visokom nivou.

Seniorke

čine kostur A tima Odbojkaškog kluba Beograd. Dopunjen izvrsnim provereno kvalitetnim Juniorkama, predstavljaju najbolje čime se OKB trenutno ponosi. Konstantni rad na usavršavanju tehnike do perfekcionizma, podizanje psiho-fizičkih sposobnosti, individualno usavršavanje svakog pojedinačnog igrača. Postizanje savršenog balansa između snage i tehnike uz tempiranje kondicije za elitna takmičenja.